Weervrouw

In mijn jeugd was ik het liefst hele dagen buiten, weer of geen weer. Voetballen, fietsen, hutten maken en kijken of de natuur nog wat “te eten” had. In de wijde omgeving kon ik elke appel-, peren- of notenboom aanwijzen, wist wanneer het tijd was voor de frambozen en de bramen en wanneer het kastanjetijd was stond ik te trappelen om met mijn ouders het bos in te gaan.

Daarnaast sleepte mijn moeder me als kind vaak mee naar een manege waar ik getrakteerd werd op een bosritje aan de hand op een kleine shetlander. Paardrijden werd een van mijn passies! Vanaf mijn 15de was ik elke dag wel te vinden bij de paarden op de Eng in Wageningen en maakte ik bijna dagelijks bosritten. Vooral in de overgangsseizoenen, de lente en de herfst is het bos prachtig. Je rijdt soms tussen mistflarden, de kleuren zijn overweldigend en het ruikt er heerlijk!Het was op het paard dat ik me ging interesseren in wolkenluchten. Niet alleen gaven deze luchten vaak prachtige vergezichten op de hei, het was ook minstens net zo nuttig te weten of het al dan niet gaat regenen. De interesse in het weer was aangewakkerd.

 Na mijn middelbare schoolperiode ging ik naar de kunstacademie waar ik me, naast mijn verzameldrift, ook regelmatig bezighield met het weer. Zoals vele andere kunstenaars raakte ik gefascineerd door het schoonheid van het weer en de kracht van zonlicht. Ik kon me blijven verbazen over de betovering van een zonsopkomst of –ondergang. Na de kunstacademie ik eerst een paar zijwegen bewandeld en ben ik via verschillende banen in het management terechtgekomen, waar ik ook geregeld trainingen en presentaties gaf.

 Ik vond het spreken voor groepen geweldig en hoewel het coördineren en managen me goed af ging, kwam ik erachter dat ik toch uitvoerend bezig ben, niet sturend. Ik ben en blijf een “doener”.Precies op dat moment kwam een vriendin van me die bij MeteoGroup werkte met de vacature van mediameteoroloog op de proppen. Ze waren op zoek naar mensen met talent voor presenteren en affiniteit met het weer. Ik was gelijk enthousiast en heb gesolliciteerd!

Nog geen 2 maanden later kon ik aan de slag. Al werkend intern worden opgeleid met alle meteorologische en journalistieke die zij in huis hadden, het bleek de perfecte combinatie!Ik bleek een natuurtalent. Binnen een paar maanden presenteerde ik voor regionale zenders en dit werden er steeds meer. Zo werd ik een van de vaste weergezichten van RTV Noord-Holland. Later kwam daar ook nog “Goedmorgen Nederland” bij van de KRO. Door de jaren heen leerde ik steeds meer van de kneepjes van het vak.

 Na 7 jaar kwam er een vacature vrij bij RTL. Zij zochten nieuwe meteorologen voor het Onbijtnieuws en om bij te springen in de avond. Ik besloot de gok te wagen en met succes!Na de lancering van het weer in het Ontbijtnieuws kwam niet veel later de aanvraag om eens een in de avond te presenteren, bij Editie NL en het Nieuws van half acht.

 Inmiddels ben ik ruim 2 jaar een van de vaste gezichten van het meteorologenteam dat RTL rijk is. Het weer is en blijft boeiend voor iedereen, het is het gesprek van de dag en juist dat maakt het zo leuk! Naast de presentaties voor de zender, ben ik ook actief als dagvoorzitter en geef ik workshops en lezingen.

Vind me op Facebook