Kunstenaar

Amara-werkplaatsphoto

Creativiteit? Het lijkt wel in mijn genen te zitten! Mijn moeder verzon tijdens mijn jeugd altijd de leukste knutselwerkjes. Na een boswandeling was het niet ongebruikelijk dat we het “halve bos” mee naar huis namen om daar mooie dingen van te maken.

 Ik was een buitenkind en een rasechte verzamelaar! Naast voorwerpen uit de natuur zoals takken, bijzondere stenen of glimmende kastanjes, verzamelde ik ook veel ”afval” op straat dat eigenlijk in de prullenbak hoorde. Een verroest bierdopje, een rood, maar verschoten frietvorkje een verweerd flesje naast de glasbak, ik vond het prachtig en te mooi om weg te gooien.

 De middelbare schoolperiode op het toenmalige Wagenings Lyceum stond bomvol van creativiteit. Er waren schoolbandjes, een schoolorkest, een spelgroep en ik zong mee in het klassiek koor. Daarnaast kreeg mijn creativiteit de vrije ruimte tijdens de leuke teken- en handarbeidlessen. Ik heb genoten van elk jaar!

 Dat ik na mijn middelbareschoolperiode de kunstacademie ging doen stond dan ook als een paal boven water. Het werd de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), waar ik eerst een jaar modevormgeving heb gedaan. Hoewel mijn interesse nog steeds ook bij mode ligt, realiseerde ik me toen vrij snel dat mijn hart snel ging kloppen als ik helemaal vrij was en kon maken wat ik wilde.

Autonoom beeldende kunst werd dan ook mijn afstudeerrichting, waarbij ik me vooral richtte op verzamelen, afgeschreven spullen uit de wegwerpmaatschappij of restmateriaal uit de natuur structureren, ordenen, oppoetsen, pimpen, kortom een tweede kans geven. Ordinaire spullen bijzonder maken!

 Daarnaast ben ik als buitenmens altijd al geboeid geweest door de natuur en dus ook door het weer. Wat zonlicht doet met het landschap, maar bijvoorbeeld ook met gebouwen in een stad is werkelijk betoverend! Wanneer je op één dag elk uur een foto zou maken van één en hetzelfde vergezicht, krijg je telkens een totaal ander landschap te zien.

 Inmiddels heb ik het beste van twee werelden weten te combineren, ben ik meteoroloog en kunstenaar! Een interessante en zeker ook bruikbare combinatie die ik graag met andere mensen deel. Wat dacht je van een workshop over hoe wolken ontstaan, wat zonlicht doet met een landschap, om vervolgens met zijn allen de natuur in het gaan met schilder- of tekenspullen om met nieuwe ogen te kijken naar het weer én het landschap!

 Hoeveel kunstenaars zijn me niet voorgegaan in hun fascinatie voor het licht van de natuur. In het verleden kwamen kunstenaars vanuit de hele wereld naar ons kleine “kikkerlandje” om het bijzondere licht en de mooie wolkenluchten die Nederland rijk is op linnen te vereeuwigen.

Vind me op Facebook